Keresés
  • Dávid Kovács

Miért fontos a fogkő rendszeres eltávolítása?

- Mert a fogkő - pláne ha elszíneződött – ronda látványt nyújt. - Mert az esztétikai probléma mellett egyéb akár súlyos szövődménnyel járó problémákat is okozhat. - Mert a lerakódott fogkő kitűnő táptalaj a különféle baktériumok számára melyek kellemetlen szájszagot okozhatnak. - Mert a fogkő miatt ínygyulladás alakul ki, melynek kezeletlensége fogágybetegséghez, az pedig fogvesztéshez vezethet. - Mert a fogkő felszínén lévő baktériumok fogszuvasodást is okozhatnak.

Tehát a fogkőeltávolítás az egészséges szájhigiénia alapvető része.

A fogkő tulajdonképpen elmeszesedett ételmaradék. Végeredményben megmutatja, hogy hol nem mossuk megfelelően a fogainkat. Erősen tapad a fogfelszínhez, ezért ha már kialakult pusztán fogkefével eltávolítani nem lehet. A felszínén rengeteg baktérium található melyek rossz leheletet, fogszuvasodást, ínygyulladást és következményesen fogágybetegséget okoznak.

Kerüld el ezeket a kellemetlenségeket! Érdemes időben ellátogatni a dentálhigiéniás kezelésre és a fogkövet eltávolíttatni.

Hogyan lehet megelőzni a kialakulását? Fontos szerepe van a naponta végzett alapos fogmosásnak, azon belül is fogközök tisztításának. Ezen felül a fogyasztott ételeknek is nagy szerepük van. Kérd a dentálhigiénikus tanácsát.

Az, hogy milyen gyakran van szükség fogkőeltávolításra, teljes mértékben egyénfüggő. Általában évente kétszer javasoljuk pácienseinknek a dentálhigiéniai kezelést, de vannak olyan esetek, amikor ez gyakrabban válik szükségessé.

Ha a fogaidról van szó, a rendszeres fogászati vizsgálatra időt kell szánni és a prevenciót komolyan venni. Nem csak fogbarát, de pénztárcabarát is!

Dr. Rosta Péter – Parodontológus


A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A honlap további használatával ezt és az adatkezelési szabályzatot jóváhagyja.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

© 2018-2021 by parodontologus.hu - Rodental Kft.

Egészség tippek:
Fogfehérítés
- Fogmosás és a gyerek

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő) A Katona József színház mellett.