Keresés
  • Dávid Kovács

Konzerváló fogászat 1. rész

Kompozit fogtömés Konzerváló fogászati beavatkozások alatt a fogat helyreállító és megőrző kezeléseket értjük. Ilyenek például a gyökérkezelések, tömések és betétek. Arra törekszünk, hogy a fogak a lehető leghosszabb ideig használhatóak maradjanak, elkerülve vagy kitolva ezzel a költséges fogat pótló eljárásokat. Ezen beavatkozásokról szóló sorozatom első részében a kompozit fogtöméseket mutatom be.

A mai modern fogszínű tömőanyagok a műgyanták csoportjába tartozó úgynevezett kompozitok, ezeket hívja a köznyelv fehér töméseknek. Az esztétikus tömések készítése során először a fogban kialakított üreg felületét előkezeljük, majd egy speciális ragasztó anyaggal bekenjük az üreg felületét, mely kapcsolatot létesít a tömőanyag és a fog anyaga között. Ezek után helyezzük a fogba tömő műszerekkel a kompozit tömést, amit kék fénnyel világítunk meg, hogy megkössön. Ezt kövezi a felesleges tömő anyag eltávolítása a megfelelő rágófunkció és esztétika kialakítása érdekében. Legvégül a tömésfelszín polírozásával fejezzük be a munkát.

Dr. Rosta Péter – parodontológus


A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A honlap további használatával ezt és az adatkezelési szabályzatot jóváhagyja.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

© 2018-2021 by parodontologus.hu - Rodental Kft.

Egészség tippek:
Fogfehérítés
- Fogmosás és a gyerek

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő) A Katona József színház mellett.